Oppskrift
Brunost-cookies
30 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Velsmakende, myke kjeks med brunost. Perfekte med et stort glass melk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
100 g
TINE® Meierismør
2 dl
brunt sukker
2 stk
egg
2½ dl
hvetemel
1 dl
havregryn
1 ts
vaniljesukker
1 ts
bakepulver
150 g
TINE® Gudbrandsdalsost
1½ dl
mandler
2 dl
rosiner
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 180 °C. Pisk romtemperert smør og brunt sukker luftig. Tilsett egg, ett av gangen, og bland godt.
- 2. Tilsett hvetemel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør til en jevn deig.
- 3. Skjær brunost i biter og hakk mandler, og rør inn i deigen med rosiner. Bruk en spiseskje og sett deigen i klumper utover et stekebrett dekket med bakepapir. La det være litt rom mellom hver for de renner litt utover.
Du kan bytte ut rosinene med annen tørket frukt eller bær og nøttene med sjokolade om ønskelig.
- 4. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til gylne. De skal være litt myke i midten. Avkjøl på rist.
Lag gjerne kjeksene på forhånd og oppbevar dem i en lufttett boks.