Oppskrift

Brune stenger

50 minutter medium
Beskrivelse
I julen har du gjerne litt ekstra tid og du får gjerne en og annen gjest. Da er det hyggelig å kunne by på hjemmebakte julekaker. En av manges favorittkaker i denne høytiden er brune stenger. Husk; de beste julekakene baker du selv!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Brune stenger

200 g
TINE® Meierismør
200 g
sukker
1 stk
eggeplomme
1 ss
lys sirup
300 g
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
1 ts
kanel
1 ts
natron

Pynt av stengene

1 stk
egg , sammenvispet
1 dl
perlesukker
1 dl
mandler , hakket

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.
  2. 2. Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup
  3. 3. Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.
  4. 4. Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.
  5. 5. Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med egg og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)
  6. 6. Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist. Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.

Spiselige julegaver er både hyggelig å gi og få. Legg noen av disse gode småkakene på glass og pynt med rødt silkebånd. Skriv også noen koselige ord i et lite kort du fester til båndet.

Laster ...