Oppskrift
Brune stenger
50 minutter medium
Beskrivelse
I julen har du gjerne litt ekstra tid og du får gjerne en og annen gjest. Da er det hyggelig å kunne by på hjemmebakte julekaker. En av manges favorittkaker i denne høytiden er brune stenger. Husk; de beste julekakene baker du selv!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
Brune stenger
200 g
TINE® Meierismør
200 g
sukker
1 stk
eggeplomme
1 ss
lys sirup
300 g
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
1 ts
kanel
1 ts
natron
Pynt av stengene
1 stk
egg , sammenvispet
1 dl
perlesukker
1 dl
mandler , hakket
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.
- 2. Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup
- 3. Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.
- 4. Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.
- 5. Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med egg og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)
- 6. Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist. Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.
Spiselige julegaver er både hyggelig å gi og få. Legg noen av disse gode småkakene på glass og pynt med rødt silkebånd. Skriv også noen koselige ord i et lite kort du fester til båndet.