Oppskrift

Biscotti

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på biscotti - disse herlige, italienske kjeks med lang holdbarhet. Perfekt til å dyppe i kaffen. Aner vi en ny klassiker blant de syv slagene til jul? Denne oppskriften gir ca. 50 biscotti.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Hjemmelagde biscotti

150 g
grovhakkede mandler
50 g
pistasjenøtter
1 ss
revet appelsinskall
100 g
TINE® Meierismør
1½ dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
1 stk
egg
3½ dl
hvetemel
1 ts
bakepulver

Slik gjør du

  1. 1. Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
  2. 2. Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
  3. 3. Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.

Lag din egen vri på disse italienske herlighetene ved å  bake inn litt grovhakket sjokolade og/eller bytte ut appelsinskallet med sitronskall.

Laster ...