Berlinerkranser
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Berlinerkranser
Pensling og dryss
Slik gjør du
- 1. Kok eggene i 8-9 minutter slik at de blir hardkokte. Ta ut plommene og mos dem. Bland deretter inn de rå plommene. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes) Sett deigen kjølig i et par timer.
- 2. Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.
- 3. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.
Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.
- 4. Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.
Bruk gjerne romtemperert smør som du har ferdigrørt på forhånd. Når kakene er formet til kranser, bør du sette dem kaldt. Kalde berlinerkranser er mye enklere å løfte opp og få dyppet i sammenvispet eggehvite og deretter i perlesukker.