Oppskrift

Sprø vafler til jul

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Prøv en ny og spennende vri på de klassiske vaflene. Disse er knasende sprø som en kjeks, men med den velkjente vaffelformen og gode smaken.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 stk
egg
180 g
sukker
180 g
TINE® Meierismør
270 g
HOFF Potetmel
150 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
3 ss
TINE® Meierismør til steking

Til pynt

200 g
mørk sjokolade
10 stk
peppermyntedrops eller 4 sukkerstenger
10 stk
mini pepperkaker

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret og trekk vekk fra varmen.
  2. 2. Pisk en lys og luftig eggedosis av egg og sukker, og vend inn det smeltede smøret. Rør potetmel, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en egen bolle, og sikt i eggedosisen med en finmasket sil. Vend inn.
  3. 3. Varm vaffeljernet og smør det godt med smør. Ha i røre og stek til de er gylne. Pass på mot slutten av steketiden, for de kan fort gå fra gylne til brente.
  4. 4. Ta vaffelen ut av vaffeljernet og avkjøl på rist, og fortsett med resten av røren. Smør jernet før du har i mer røre. Vaflene blir helt sprø når de er avkjølte.
  5. 5. Del sjokolade i biter. Smelt i en metall- eller glassbolle over vannbad. Bollen bør være stor nok til at det ikke kommer vann opp i bollen. Del vaffelplatene opp i enkelthjerter og dypp et og et hjerte i sjokoladen. La det renne litt av og legg over på bakepapir.
  6. 6. Knus drops eller sukkerstenger, og dryss over hjertene før sjokoladen har stivnet. La ligge i romtemperatur eller legg i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
    Hjertene er best å spise samme dag hvis de har sjokolade på seg. De kan også oppbevares i kakeboks opptil en uke uten sjokolade.
Laster ...