Oppskrift

Søtpotetvafler med speilegg og avokado

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Søtpotetvaffel laget med grovt mel, Jarlsberg®, persille og vårløk gir en herlig og smakfull matvaffel. Ved å toppe søtpotetvaflene med speilegg og avokado skapes et hjertelig lite vaffelmåltid som både metter og smaker godt.

Ingredienser

6 Porsjoner
350 g
søtpoteter
3 stk
egg
1 dl
TINE® Skummet fettfri
1 dl
sammalt hvete, fin
2 stk
vårløk
1 dl
hakket persille
150 g
JARLSBERG® skorpefri , revet
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Topping

60 g
TINE Kremgo® Naturell
1 pose
ruccola
2 stk
avokado
6 stk
egg
¼ ts
salt og pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Skrell og riv søtpoteten grovt. Legg på et par lag kjøkkenpapir med et par lag papir på toppen. Klem ned slik at papiret trekker til seg mest mulig væske fra poteten.
  2. 2. Pisk egg i en bolle og bland inn melk og mel.
  3. 3. Hakk vårløk og persille og ha i bollen. Bland inn ost, søtpotet, salt og pepper. Stek vafler.
  4. Topping

  5. 4. Stek egg slik du ønsker. Del avokado og kutt i tynne skiver.
  6. 5. Smør Kremgo® på vaflene, fordel avokado, dryss på ruccula og legg på stekte egg. Dryss over litt salt og pepper.

    Prøv med røkelaks, rømme, rødløk og dill.