Oppskrift

Vaffeltoast med ost og skinke

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Vaffeltoast med ost og skinke er perfekt som lunsj eller mellommåltid. En mettende, enkel og supergod vaffel - kanskje din nye lunsjfavoritt?

Ingredienser

150 g
siktet hvetemel
100 g
sammalt hvete, fin
50 g
lettkokte havregryn
1 ts
bakepulver
½ ts
salt
5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
50 g
TINE® Meierismør
3 stk
egg

Fyll

2 stk
vårløk i skiver
150 g
skinke i terninger
150 g
minispinat
3 stilker
basilikum
200 g
TINE® Ekte Revet Proteinrik Lettost

Slik gjør du det

  1. 1. Bland hvetemel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Smelt smør og avkjøle noe.
  2. 2. Ha melk, smør og egg i en bolle og rør sammen. Hell det våte i det tørre og rør sammen. La røren svelle i 20 minutter.
  3. 3. Del vårløk og skinke i småbiter, grovhakk spinat og basilikum.
  4. 4. Varm opp vaffeljernet. Hell oppi røre og topp med ost, skinke og grønnsaker. Lukk vaffeljernet og stek vaffelen.
  5. 5. Ha vaflene over på en rist og la de avkjøle noe.

Ønsker du litt en litt mer spicy variant kan du strø over litt chiliflak. Prøv gjerne også å toppe vaffelen med litt guacamole.