Oppskrift
Tykke sveler
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca 20 sveler.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 stk
egg
3 dl
sukker
1 l
TINE Kulturmjølk eller TINE Kefir Økologisk
4 ss
TINE® Meierismør
1 ts
natron
½ ts
hjortetakksalt
8 dl
hvetemel
Slik gjør du
- 1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.
- 2. Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpefri røre.
- 3. Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider. Det er ikke nødvendig med smør i pannen.
- 4. Legg svelene på rist, og server dem nystekte med TINE brunost eller syltetøy, gjerne også rømme.
Sveler smaker også godt servert med smørkrem. Den kan du lage ved å piske 100 g meierismør, 100 g sukker og gjerne 1-2 ts vaniljesukker noen minutter til du får en hvit og luftig masse. Smør på godt med krem utover de avkjølte svelene før du serverer.