Oppskrift

Trelags pavlova med krem og lemon curd

120 minutter medium 80 minutter
Beskrivelse
Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner

marengsbunner

6 stk
romtempererte eggehviter
3½ dl
sukker
2 ts
eddik
1 ss
HOFF Potetmel
1 ts
vaniljesukker

Lemon curd

3 stk
sitroner
100 g
TINE® Meierismør
3½ dl
sukker
4 stk
egg

Krem og topping

1 stk
mango
2 stk
appelsiner
2 dl
pasjonsfruktpulp
3 dl
TINE® Kremfløte
1 pakke
Piano® Original Vaniljekrem

Slik gjør du

 1. 1. Sett ovnen på 100 °C.
 2. 2. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
 3. 3. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
 4. 4. Stek bunnene i ovnen i ca. 75-80 minutter.
  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
 5. Lemon curd

 6. 5. Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
 7. 6. Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
 8. Krem og topping

 9. 7. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
 10. 8. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen. For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.
  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Laster ...