Oppskrift
Skummel gravsteinkake til halloween
80 minutter medium 35 minutter
Beskrivelse
Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
12 Porsjoner
Sjokoladekakebunn
175 g
TINE® Meierismør
1 dl
vann
2 dl
TINE® Kefir Økologisk
225 g
hvetemel
250 g
sukker
1 ts
natron
½ ts
salt
1 ts
bakepulver
2 stk
egg
2 ts
vaniljesukker
5 ss
kakao
Sjokoladeglasur
50 g
TINE® Meierismør
3 ss
kakao
2½ ts
vaniljesukker
250 g
TINE Kremgo® Naturell
Marsipanlokk
750 g
sort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
100 g
hvit marsipan eller fondant
Utstyr
Langpanne, ca. 20 x 30 cm
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 180 °C.
- 2. Smelt smør, ha i vann og Kefir. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
- 3. Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
- 4. Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
- 5. Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.
Sjokoladeglasur
Marsipanlokk
Pynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.