Oppskrift
Skrik-kake med gelé
60 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Den perfekte kaken til Halloween! Munchs berømte maleri fra 1893 ble ikonisk skrekk-symbol i Wes Cravens film Scream fra 1996. Nå er det kake.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
300 g
TINE® Meierismør
4½ dl
sukker
4 stk
egg
3½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
8 dl
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
4 ts
bakepulver
4 ss
kakao
Til pynt
2 l
Piano® Rød Gelé
1 stk
ferdig marsipanlokk
1 l
Piano® Vaniljesaus
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 175 °C og kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir. Pisk romtemperert smør og sukker til hvitt og luftig.
- 2. Visp ut egg med melk, og bland sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao i en annen bolle. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen i puljer, vekselvis med melblandingen, mens du visper.
- 3. Hell deigen i langpannen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt.
- 4. Løft kaken ut av formen, bruk en skarp kniv og skjær ut en så stor hodeskalleform som mulig. Lag groper der øyne og munn skal være ved å grave ut kake med en skje.
Del kakerestene i små biter og server ved siden av.
- 5. Dekk kaken med marsipanlokk og skjær ut hull der øyne, munn og nese skal være slik at gropene kommer til syne. Legg kaken over på et fat med kanter.
- 6. Fyll gropene i kaken med gelé og legg resten av geleen rundt. Server med vaniljesaus.
Her kan du bruke din favoritt-langpanneoppskrift. Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdigmiks, for her er det utseende som gjelder!