Oppskrift

Pavlova med nøtter

110 minutter medium 80 minutter
Beskrivelse
Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker
1½ dl
finhakkede mandler

KARAMELLISERTE HASSELNØTTER

100 g
hasselnøtter
4 ss
vann
1 dl
sukker

FYLL

1 stk
Piano® Pavlovakrem

PYNT

200 g
sjokoladekuler (f.eks. Crispokuler)
1½ dl
mandelflak
1 dl
karamellsaus

Slik gjør du

 1. 1. Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i karamellen til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.
 2. 2. Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm.
 3. MARENGSBUNN

 4. 3. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
 5. 4. Når massen er blank, smidig og fast, vender du mandlene forsiktig inn. Fordel marengsen innenfor de 2 sirklene og form til runde bunner.
 6. 5. Sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnene i ca. 75-80 minutter.
  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
 7. 6. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 8. VED SERVERING

 9. 7. Avkjøl pavlovakremen i kjøleskapet. Rett før servering piskes pavlovakremen luftig i ca. 5 minutter på høy hastighet.
  Pavlovakremen bør være kjøleskapskald før pisking.
 10. 8. Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene å stivne.

Laster ...