Oppskrift

Pavlova med blåbærkrem og mandler

100 minutter medium 80 minutter
Beskrivelse
En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner
6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

FYLL

5 dl
TINE® Kremfløte
2 ss
sukker
4 ss
blåbærsyltetøy
5 dl
Piano® Original Vaniljekrem

TOPPING

2 dl
bjørnebær
2 dl
blåbær
1 dl
mandelflak
10 stk
mynteblader

Slik gjør du

 1. 1. Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 2. MARENGSBUNN

 3. 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

  Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

 4. 3. Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
 5. 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 6. VED SERVERING

 7. 5. Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
 8. 6. Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Laster ...