Pavlova i langpanne med frukt og bær
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
FYLL
TOPPING
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.
- 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
- 3. Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
- 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Er det vanskelig å løsne den store pavlovaen, kan du bare servere den rett fra langpannen. Smaken er så god at ingen vil bry seg om det.
- 5. Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
- 6. Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
- 7. Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.
MARENGSBUNN
VED SERVERING
Pynt pavlovaen med bær og frukt du liker eller har tilgjengelig. Her er det ingenting som er feil. Den søte bunnen går godt med alle type friske smaker.