Oppskrift

Pavlova med kiwi

90 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Marengs

4 stk
eggehviter
2 dl
sukker
½ ts
eddik
1 ss
potetmel

Pynt

3 dl
TINE® Kremfløte
3 stk
kiwi i skiver

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 100 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
  2. 2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
  3. 3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
  4. 4. Stek marengsen nederst i ovenen i ca. 75-80 minutter.
    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
  5. Pynt

  6. 5. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.

Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.
Laster ...