Oppskrift
Pavlova med kiwi
90 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Oppskrift på en herlig pavlovakake som er fantastisk flott å servere. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Marengs
4 stk
eggehviter
2 dl
sukker
½ ts
eddik
1 ss
potetmel
Pynt
3 dl
TINE® Kremfløte
3 stk
kiwi i skiver
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 100 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
- 2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
- 3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
- 4. Stek marengsen nederst i ovenen i ca. 75-80 minutter.Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
- 5. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen. Topp med skiver av kiwi og server med en gang.
Pynt
Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og masse annet godt.