Oppskrift

Oreokake

120 minutter Enkel
Beskrivelse
Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner

BUNN

300 g
oreokjeks
100 g
TINE® Meierismør

OSTEKREM

250 g
TINE Kremgo® Naturell
2½ dl
melis
2 dl
TINE® Kremfløte
100 g
oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

100 g
kokesjokolade
2 stk
egg
1½ dl
TINE® Kremfløte
½ ts
vaniljesukker

TOPPING

2 dl
TINE® Kremfløte
1 ss
sukker
150 g
oreokjeks

Utstyr

Kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm

Slik gjør du

 1. 1. Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
 2. 2. Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

  Du kan fint bruke en litt større kakeform, men da vil kaka bli litt lavere.

 3. Ostekrem

 4. 3. Visp sammen romtemperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding. Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Grovhakk Oreokjeks og fordel utover i et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30 minutter.

  Ønsker du en stivere ostekrem kan du røre inn 3 plater gelatin som er smeltet med 3 ss vann.

 5. Sjokolademousse

 6. 4. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

  Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

 7. 5. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
 8. 6. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
 9. Topping

 10. 7. Gjør toppingen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke Oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen fra kaken. Server med en gang.
Laster ...