OL-kaken
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Sukkerbrødet
Daim-fyllet
Valnøtt-fyllet
Dynking av bunnene
Pynt til kaken
Utstyr
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på 24 cm i diameter
- 2. Visp egg og sukker godt til en lett og luftig eggedosis. Grovhakk valnøttene og ha de i den ferdige eggedosisen.
- 3. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til alt er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte kakeformen.
- 4. Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
- 5. Visk kremfløten til du får en luftig krem. Vend inn en pose med Daim-kuler. Alternativt kan du grovhakke vanlig Daim eller annen god sjokolade.
- 6. Skjær jordbærene i skiver. Her kan du bruke andre bær eller ferdig syltetøy, dersom du ønsker det.
- 7. Visk kremfløten til du får en luftig krem. Grovhakk valnøttene og vend dem inn i den gode kremen.
- 8. Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv. Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk denne bunnen lett med melk eller juice.
- 9. Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. På det ene laget har du på Daim-fyllet og skivede jordbær. På det andre fyllet tar du godt med valnøttkrem.
- 10. Legg på topplaget. Visp kremen lett og luftig. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
- 11. Del jordbærene i to eller tre avhengig av størrelsen på hvert bær. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster slik du ser på bildet (du kan klikke på bildet for å se det i sin helhet). Sprøyt så kremen rundt for å dele inn bærene i flaggets farger. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
- 12. Kjøp noen gullpenger på f eks Nille og pynt kaken med "OL-medaljer" i tillegg til bærene i de norske fargene.
Daim-fyllet
Valnøtt-fyllet
Dynking av bunnene
Pynting av kaken
Tips
#1: Ha som en regel at du alltid leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.
#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.
#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du gjerne dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Bærene vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.
#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.