Oppskrift

Norsk vinterdrøm

180 minutter difficult
Beskrivelse
Tove Holter vant TINEs OL-kakekonkurranse med sin Norsk vinterdrøm. En drøm av en kake, med sjokolade, chili og en hint av vertsnasjonen Russland i rødbetene.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Kakebunn (bunn og topp)

60 g
mykt TINE® Meierismør
60 g
rapsolje
250 g
sukker
4 ts
vaniljesukker
150 g
hvetemel
50 g
maizena
3 ts
bakepulver
1 ss
kakao
1¼ dl
TINE® Kremfløte
3 stk
egg
15 ml
rød konditorfarge (1 flaske)
130 g
rå rødbeter
1 ss
TINE® Meierismør til å pensle formene med

Kakebunn med sjokolade og chili (midterst)

30 g
rapsolje
30 g
mykt TINE® Meierismør
30 g
rød chili uten frø
2 ts
vaniljesukker
150 g
sukker
75 g
hvetemel
25 g
maizena
2 ts
bakepulver
3 ss
kakao
0.6 dl
TINE® Kremfløte
2 stk
egg
1 ss
TINE® Meierismør til å pensle formen med

Kakekrem

2 plater
hvit sjokolade
300 g
mykt TINE® Meierismør
780 g
melis
6 ts
vaniljesukker
2 pakker
TINE Kremgo® Naturell

Pynt

1 dl
kokosmasse
150 g
friske blåbær

Utstyr

Rund springform på ca. 20 cm i diameter

Slik gjør du

 1. 1. Kaken består av tre bunner, les oppskriften nøye før du starter. Den første delen av oppskriften beskriver hvordan du lager kakebunnen som skal være i topp og bunn. Deretter følger kakebunnen i midten, og til slutt er det oppskrift på kakekremen. Det gjelder altså å holde tungen rett i munnen.
 2. Til to kakebunner (bunn og topp)

 3. 2. Til disse kakebunnene trenger du to runde kakeformer på ca 20 cm i diameter. Hvis du bare har en form, må du dele røren i to og steke kakebunnene i to omganger. Sett stekeovnen på 180 °C.
 4. 3. Pisk smør, olje, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, maizena, bakepulver og bakekakao, og deretter kremfløten og egg om hverandre. Riv rødbetene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Hvis du bruker et rivjern, er det en fordel å bruke hansker. Til slutt tilsetter du konditorfarge og rødbeter. Smelt smøret, og pensle kakeformene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakebunnene i 35 minutter.
 5. Kakebunn med sjokolade og chili (midterst)

 6. 4. Til denne kakebunnen trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Kjør olje, smør og chili sammen i en kjøkkenmaskin til det blir en god blanding. Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du bruke en stavmikser og en høy bolle. Pisk inn vaniljesukker og sukker, før du tilsetter mel, maizena, bakepulver og kakao. Deretter tilsetter du kremfløte og egg om hverandre. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kakebunnen i 35 minutter.
 7. Kakekrem

 8. 5. Hakk sjokoladen, og smelt den over vannbad på lav temperatur. Avkjøl sjokoladen noe. Pisk smør sammen med melis og vaniljesukker. Tilsett kremosten og den smeltede sjokoladen, og bland godt.
 9. 6. Legg en av de røde bunnene på et fat. Smør på et lag med kremost. Skjær en liten "dump" i sjokoladekakebunnen, og fyll "dumpen" med blåbær. Legg bunnen oppå den første bunnen. Smør krem over sjokoladekakebunnen og blåbærene. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av ostekremen på kaken.
 10. 7. Tove pyntet også kaken med kakesmuler av de røde bunnene. Det blir alltid noen kakesmuler igjen i formene.Du kan enten legge de på som de er, eller steke dem på lav temperatur i stekeovnen til de er tørre, og legge dem på kaken.
 11. 8. Pynt med kokos rundt hele kaken, og server.

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen idefull.no

Laster ...