Oppskrift

Norge i rødt, hvitt og blått

60 minutter medium
Beskrivelse
17. mai fortjener en riktig overdådig bløtkake med masse god krem og bær. Bruk bær fra fryseren eller kjøp friske bær. Pynt kaken med nasjonalfargene som du får i jordbær eller bringebær, og blåbær.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner

Sukkerbunn:

5 stk
egg
125 g
sukker
125 g
hvetemel
1 ts
bakepulver

Fyll:

5 dl
Piano® Original Vaniljekrem evt. blanding av vispet krem og vaniljekrem
2 dl
mos av bringebær eller jordbær

Til dynking:

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett evt. Sunniva Appelsinjuice

Pynt:

3 dl
TINE® Kremfløte
6 dl
jordbær evt. bringebær
3 dl
blåbær

Slik gjør du

  1. 1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. 2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl den på rist.
  3. 3. Del kakebunnen i tre lag. Legg det nederste laget på et fat. Dynk bunnen med 4-5 ss melk eller juice. Fordel halvparten av vaniljekremen eller en blanding av krem og vaniljekrem og 1 dl av de rørte bærene oppå. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. La kaken stå kjølig noen timer, eller lag den gjerne dagen før, slik at den blir riktig saftig og "bløt".
  4. 4. Pynt kaken like før servering. Legg bær oppå kaken så det blir et fint spill i rødt, hvitt og blått. Bruk gjerne sprøytepose og lag striper oppå og rundt kanten.

Det sies at å bake perfekte sukkerbrød er en kunst. Det er viktig å ikke steke den for lite, men du må heller ikke ta den ut for sent. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen.

Laster ...