Oppskrift

Nisselue-brownies

45 minutter Enkel
Beskrivelse
Pynt små brownies med nisseluer! Disse blir garantert en storfavoritt i julen. Her har vi stanset ut biter av brownie og toppet de med kremostkrem og bringebær.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Brownies

200 g
TINE® Meierismør
200 g
mørk sjokolade
4 stk
egg
3 dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 ts
kanel
50 g
grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Nisseluer

1 boks
friske bringebær
1 pakke
TINE Kremgo® Naturell
2 ts
vaniljesukker

Slik gjør du

  1. 1. Til denne oppskriften på brownies trenger du en liten langpanne på ca. 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. 2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter og la det smelte i smøret.
  3. 3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
  4. 4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
  5. 5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist

    Brownies skal være litt klissete i midten.

  6. Nisseluebrownies

  7. 6. Stikk eller skjær ut runde browniesbiter, ca. en munnfull.
  8. 7. Nisseluer: Pisk sammen kremost og vaniljesukker til smørbar konsistens. Ha ostekremen i en sprøytepose og topp browniesbitene med kremen. Sett på bringebær og sprøyt en liten kule på toppen av bringebæret for å lage dusk på lua.

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.


Friske bær og litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Laster ...