Oppskrift

Pavlova med mindre sukker

90 minutter medium 80 minutter
Beskrivelse
Med denne oppskriften på en pavlova-kake med redusert sukkermengde er det lett å kose seg. Toppet med friske bær er kaken også en fest for øyet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner
6 stk
romtempererte eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
2 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Topping

3 dl
TINE® Kremfløte
½ ts
vaniljesukker
150 g
bringebær
150 g
blåbær
8 stk
sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du

 1. 1. Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 2. MARENGSBUNN

 3. 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
 4. 3. Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.

  Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne. 

 5. 4. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 75-80 minutter.
  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
 6. 5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 7. VED SERVERING

 8. 6. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.
 9. 7. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Laster ...