Oppskrift

Tiramisu

25 minutter Enkel
Beskrivelse
Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 stk
eggeplommer
3 ss
sukker
300 g
TINE Kremgo® Naturell
2 dråper
romessens
2 ss
cognac
6 ss
sterk kaffe , kald
16 stk
savoiardikjeks (ladyfingers)
4 ss
revet sjokolade

Slik gjør du

  1. 1. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.
  2. 2. Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.

    Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.

  3. 3. Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.

I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.

Laster ...