Oppskrift
Tiramisu
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 stk
eggeplommer
3 ss
sukker
300 g
TINE Kremgo® Naturell
2 dråper
romessens
2 ss
cognac
6 ss
sterk kaffe , kald
16 stk
savoiardikjeks (ladyfingers)
4 ss
revet sjokolade
Slik gjør du
- 1. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.
- 2. Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.
Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.
- 3. Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.
I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.