Oppskrift
Ostekake med solbær
80 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en søt og god ostekake. Solbærsyltetøyet på toppen er syrlig, og passer perfekt som tilbehør til ostekaken. Oppskriften gir ca. 12 biter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
Bunn:
300 g
søt havrekjeks
25 g
TINE® Meierismør
¼ dl
TINE® Kremfløte
Fyll:
1 stk
lime
2 dl
egg
¾ dl
sukker
3 dl
TINE® Seterrømme
100 g
TINE Kremgo® Naturell
30 g
maizena
1½ dl
TINE® Kremfløte
Pynt:
1 dl
solbærsyltetøy
½ dl
friske eller frosne solbær (valgfritt)
Slik gjør du
- 1. Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 160 °C.
- 2. Knus kjeksen i en foodprocessor, eller ha den i en pose og bruk kjevle for å knuse kjeksen. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Tilsett fløte og bland med kjeksen. Trykk massen ut og litt opp langs kanten i formen.
- 3. Riv skallet av limen, og press ut saften. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn limeskall, limesaft, rømme, kremost og maizena. Stivpisk kremfløten, og vend inn.
- 4. Hell røren over bunnen, og stek i ovnen på midterste rille i ca 45 minutter.
- 5. Varm opp syltetøyet og hell det over kaken like før den skal serveres. Pynt gjerne med litt friske eller frosne bær på toppen.
I stedet for solbær, kan du bruke andre syrlige bær på toppen.