Oppskrift
Ostekake med pepperkakebunn
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Den kjente, kjære ostekaken med en jule-vri, laget med pepperkaker, appelsin og krydder. Pynt med en skog av pepperkaketrær eller andre fasonger, her er det kun fantasien som setter grenser! Husk å sette av godt med tid da kaken skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Bunn
50 g
havrekjeks
200 g
pepperkaker
75 g
TINE® Meierismør
Fyll
10 stk
gelatinplater
3 stk
appelsiner , finrevet skall av disse
140 g
sukker
2 dl
fersk appelsinjuice
0.2 ts
malt stjerneanis
0.2 ts
malt nellik
500 g
TINE Kremgo® Naturell
4 dl
TINE® Kremfløte
Pynt
6 stk
pepperkaker , her har vi brukt pepperkaketrær
10 stk
marengstopper
4 stilker
rosmarin
6 stk
bringebær eller rips
Slik gjør du
- 1. Knus havrekjeks og pepperkaker i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller legg kjeksen i en pose og knus de deretter med en kjevle. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen.
- 2. Klipp til et bakeark og dekk bunnen av en springform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i formen og press den flat. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
- 3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
- 4. Lag appelsinsukker ved å rive skallet av appelsinene i en bolle og tilsette sukker. Bland godt.
- 5. Kok opp appelsinjuice med malt stjerneanis og malt nellik. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i juicen til en glatt røre. Kjøl ned.
- 6. Visp sammen kremost og appelsinsukker til det blir en jevn blanding, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett den nedkjølte gelatinblandingen.
- 7. Pisk kremfløte til krem og vend dette forsiktig sammen med osteblandingen. Hell over i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
- 8. Pynt kaken med pepperkaker, rosmarin og friske bær. Lag «snø» ved å bruke melis og knust marengs.Pynt kaken med pepperkaker du allerede har laget til jul eller prøv vår oppskrift på julens deiligste pepperkaker.