Oppskrift

Ostekake med pepperkakebunn

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Den kjente, kjære ostekaken med en jule-vri, laget med pepperkaker, appelsin og krydder. Pynt med en skog av pepperkaketrær eller andre fasonger, her er det kun fantasien som setter grenser! Husk å sette av godt med tid da kaken skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Bunn

50 g
havrekjeks
200 g
pepperkaker
75 g
TINE® Meierismør

Fyll

10 stk
gelatinplater
3 stk
appelsiner , finrevet skall av disse
140 g
sukker
2 dl
fersk appelsinjuice
0.2 ts
malt stjerneanis
0.2 ts
malt nellik
500 g
TINE Kremgo® Naturell
4 dl
TINE® Kremfløte

Pynt

6 stk
pepperkaker , her har vi brukt pepperkaketrær
10 stk
marengstopper
4 stilker
rosmarin
6 stk
bringebær eller rips

Slik gjør du

  1. 1. Knus havrekjeks og pepperkaker i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller legg kjeksen i en pose og knus de deretter med en kjevle. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen.
  2. 2. Klipp til et bakeark og dekk bunnen av en springform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i formen og press den flat. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
  3. 3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
  4. 4. Lag appelsinsukker ved å rive skallet av appelsinene i en bolle og tilsette sukker. Bland godt.
  5. 5. Kok opp appelsinjuice med malt stjerneanis og malt nellik. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i juicen til en glatt røre. Kjøl ned.
  6. 6. Visp sammen kremost og appelsinsukker til det blir en jevn blanding, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett den nedkjølte gelatinblandingen.
  7. 7. Pisk kremfløte til krem og vend dette forsiktig sammen med osteblandingen. Hell over i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.
  8. 8. Pynt kaken med pepperkaker, rosmarin og friske bær. Lag «snø» ved å bruke melis og knust marengs.
    Pynt kaken med pepperkaker du allerede har laget til jul eller prøv vår oppskrift på julens deiligste pepperkaker.
Laster ...