Oppskrift

Små ostekaker til tur

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Deilige ostekaker i prosjonsstørrelse som er perfekte til tur! Ostekakene krever ikke steking og lages enkelt i et brukte syltetøyglass eller lignende.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Bunn

200 g
kornmo
100 g
TINE® Meierismør
3 ss
brunt sukker

Bærtopping

400 g
bær blåbær, bringebær eller skogsbærblanding, gjerne fryst
½ stk
sitron, saft
80 g
sukker
1 ss
Maizenna maisstivelse
2 ss
kaldt vann

Ostelag

2 dl
TINE® Kremfløte
250 g
TINE Kremgo® Naturell
1 ts
vaniljesukker
1 ts
finrevet sitronskall
50 g
melis

Slik gjør du

  1. 1. Legg kjeksene i en liten plastpose og rull over med en kjevle, til kjeksen er smulet opp. Ha i en bolle, smelt smøret og bland det inn i smulene sammen med det brune sukkeret. Sett til side.
  2. 2. Ha bær, sitronsaft og sukker i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det putre i ca. 5 minutter. Bland sammen Maizenna og 2 ss kaldt vann. Bland inn i de varme bærene og rør godt i 30 sekunder, til blandingen tykner. Ta vekk fra platen og avkjøl.
  3. 3. Pisk kremfløte til du har en krem og pisk inn ost, vaniljesukker, sitronskall og melis.
  4. 4. Fordel smulene i 6 glass og press litt ned med en skje eller bruk fingrene. Ha kremblandingen i en sprøytepose eller bruk en skje og fordel kremen i glassene.
  5. 5. Fordel bærblandingen over kremen. Spis med en gang eller sett dem kaldt. De holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet.

Ta vare på små syltetøyglass. De kan brukes til mye, blant annet til disse ostekakene så man får dem med seg på tur.
Laster ...