Oppskrift
Smuldrepai med nøtter
45 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
5 stk
epler
½ dl
sukker
50 g
hasselnøtter eller andre nøtter
1 ss
finrevet ingefær
Smuldredeig:
100 g
TINE® Meierismør
2 dl
hvetemel
1 ss
sukker
Tilbehør:
3 dl
Piano® Vaniljesaus
Utstyr
Ildfast form
Slik gjør du
- 1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
- 3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.
- 4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.