Oppskrift
Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Fyll
500 g
rabarbra
1 ss
potetmel
½ dl
sukker
Paibunn
75 g
TINE® Meierismør
1 dl
hvetemel
½ dl
melis
½ dl
sukker
1½ dl
havregryn
Kardemommeis
½ l
vaniljeis
1 ss
honning
½ ts
kardemomme
Jordbærsalsa
250 g
jordbær
1 ss
sukker
15 stk
ferske mynteblader
Slik gjør du
- 1. Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
- 2. Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
- 3. Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
- 4. Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
- 5. Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
- 6. Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.
Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.