Oppskrift
Sitronkake med bringebær
60 minutter medium 45 minutter
Beskrivelse
Lett og mettende sitronkake med cottage cheese som smaker veldig friskt og godt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
1 dl
hasselnøtter
3 stk
egg
4 ss
sukker
¼ ts
salt
½ stk
sitron revet skall og saft av
2½ dl
hvetemel
500 g
TINE® Cottage Cheese Original
1 dl
TINE® Matfløte
Tilbehør:
4 dl
bringebær
1 beger
Kesam® Vanilje Mager eller TINE Kesam Mager
Slik gjør du
- 1. Du trenger en rund form, 22 – 24 cm, eller ildfast form. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2. Grovhakk nøttene. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i resten av ingrediensene. Hell røren i en godt smurt og strødd form. Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter.
- 3. Avkjøl kaken før du serverer den med bringebær og vaniljekesam til.
Istedenfor cottage cheese kan du også bruke kesam. Velg bær etter smak og tilgang.