Oppskrift
Ripskake
45 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
150 g
TINE® Meierismør
½ dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 stk
egg
3 dl
sukker
1 ts
kardemomme
4½ dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 ss
vaniljesukker
5 dl
rips (3 dl + 2 dl)
Utstyr
Langpanne, 25x35 cm
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
- 2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
- 3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
- 4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
- 5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
- 6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.