Oppskrift

Rabarbrapai

45 minutter medium
Beskrivelse
Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Paibunn:

1 pakke
ferdig paibunn

Fyll:

500 g
rabarbra
1 dl
sukker
1 ss
potetmel

Marengs:

3 stk
eggehviter
1 dl
sukker
100 g
marsipan

Slik gjør du

  1. 1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. 2. Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.
  3. 3. Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.
  4. 4. Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.
  5. 5. Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.
  6. 6. Server med vispet krem eller vaniljekesam til.
Laster ...