Oppskrift
Rabarbra- og jordbærruter
50 minutter Enkel 35 minutter
Beskrivelse
Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
250 g
TINE® Meierismør
6 stk
egg
4 dl
sukker
1 ss
vaniljesukker
6 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
200 g
rabarbra
250 g
jordbær (5 dl)
½ dl
perlesukker
Tilbehør:
3 dl
TINE® Kremfløte
3 ss
melis
2 ss
frisk ingefær (revet)
1 kg
jordbær (2 liter)
Utstyr
Langpanne
Slik gjør du
- 1. Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Smelt smør og la det avkjøles.
- 3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
- 4. Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
- 5. Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
- 6. Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.
Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.