Oppskrift
Plommekake med pistasjmarengs
110 minutter Enkel 50 minutter
Beskrivelse
Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Plommekake
150 g
TINE® Meierismør
2 stk
eggeplommer
1 stk
helt egg
1 dl
sukker
3 stk
mandeldråper
2½ dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
5 dl
plommer
Marengs
2 stk
eggehviter
1 dl
sukker
½ dl
pistasjenøtter
Utstyr
Springform, 22 cm
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
- 2. Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
- 3. Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
- 4. Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
- 5. Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
- 6. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.
Slik lager du marengs med pistasjenøtter
Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.