Oppskrift
Pavlova med Kesam og tropisk frukt
110 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
8 Porsjoner
4 ss
eggehviter
¼ ts
salt
2½ dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
1 ss
HOFF Potetmel
1 ts
sitronsaft
3 dl
Kesam® Vanilje
2 dl
TINE® Kremfløte
1 stk
moden mango
3 stk
ferskener
2 stk
pasjonsfruktpulp
Slik gjør du
- 1. Forvarm ovnen til 100 °C.
- 2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn potetmel, vaniljesukker og sitronsaft.
- 3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.
- 4. Sett stekeplaten i ovnen og stek i ca. 75-80 minutter.Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
- 5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.
Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®.