Oppskrift

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

110 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner
4 ss
eggehviter
¼ ts
salt
2½ dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
1 ss
HOFF Potetmel
1 ts
sitronsaft
3 dl
Kesam® Vanilje
2 dl
TINE® Kremfløte
1 stk
moden mango
3 stk
ferskener
2 stk
pasjonsfruktpulp

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm ovnen til 100 °C.
  2. 2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn potetmel, vaniljesukker og sitronsaft.
  3. 3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.
  4. 4. Sett stekeplaten i ovnen og stek i ca. 75-80 minutter.
    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 
  5. 5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.

Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

Laster ...