Oppskrift

Smuldrepai med blåbær

40 minutter Enkel 25 minutter
Beskrivelse
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Blåbærfyll

1 stk
appelsin
500 g
blåbær
½ ts
vaniljepulver fås kjøpt på kvern, men kan erstattes med vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
2 ss
sukker
1 ss
HOFF Potetmel

Smuldredeig

100 g
hvetemel
100 g
TINE® Meierismør
50 g
havregryn
80 g
sukker

Til servering

3 dl
TINE® Kremfløte

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. 2. Finriv skall av appelsin og vend blåbær med appelsinskall, vanilje, sukker og potetmel. Fyll i en paiform eller annen ildfast form.
  3. 3. Smuldre sammen mel, smør, havregryn og sukker til godt blandet og fordel på toppen av blåbærene.
  4. 4. Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter eller til toppen har en gyllen farge. Avkjøl noe.
  5. 5. Stivpisk kremfløte til krem og server til.
    Hjemmelaget is smaker også helt supert til. Har du ikke blåbær, kan du bytte dem ut med plommebiter, bringebær eller solbær.
Laster ...