Oppskrift
Smuldrepai med blåbær
40 minutter Enkel 25 minutter
Beskrivelse
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Blåbærfyll
1 stk
appelsin
500 g
blåbær
½ ts
vaniljepulver fås kjøpt på kvern, men kan erstattes med vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
2 ss
sukker
1 ss
HOFF Potetmel
Smuldredeig
100 g
hvetemel
100 g
TINE® Meierismør
50 g
havregryn
80 g
sukker
Til servering
3 dl
TINE® Kremfløte
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C.
- 2. Finriv skall av appelsin og vend blåbær med appelsinskall, vanilje, sukker og potetmel. Fyll i en paiform eller annen ildfast form.
- 3. Smuldre sammen mel, smør, havregryn og sukker til godt blandet og fordel på toppen av blåbærene.
- 4. Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter eller til toppen har en gyllen farge. Avkjøl noe.
- 5. Stivpisk kremfløte til krem og server til.Hjemmelaget is smaker også helt supert til. Har du ikke blåbær, kan du bytte dem ut med plommebiter, bringebær eller solbær.