Oppskrift

Red velvet cake

60 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner
180 g
TINE® Meierismør
3½ dl
sukker
2 stk
egg
5 dl
hvetemel
1½ ss
kakao
2 ts
vaniljesukker
1 ts
bakepulver
1 ts
natron
2½ dl
TINE® Kefir Økologisk
1½ ts
rød pastafarge

OSTEKREM

9 dl
TINE® Kremfløte
1125 g
TINE Kremgo® Naturell
3 dl
melis
3 ts
vaniljesukker
3 ts
sitronsaft

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
  2. 2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
  3. 3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
  4. 4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
  5. 5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.

    Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.


Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Laster ...