Mørk sjokoladeformkake
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Formkake
Glasur
Pynt
Utstyr
Slik gjør du
- 1. Til denne oppskriften på mørk formkake trenger du en brødform på ca 1,5 liter.
- 2. Smelt smør og sjokolade i en kjele på middels varm plate. Rør av og til.
- 3. Avkjøl litt før du visper inn yoghurt og egg, ett av gangen.
- 4. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og muscovadosukker og hell det i sjokoladeblandingen. Rør godt til en glatt og fin deig.
- 5. Hell deigen i en godt smurt form, gjerne dekket med bakepapir i bunnen. Stek i nedre del av ovnen ved 180 °C i 45 minutter.
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i den, hvis ingen ting henger igjen på pinnen er den ferdig.
- 6. Avkjøl i formen i ca 15 minutter før den tas ut og avkjøles videre på en rist.
- 7. Ha fløten til glasuren i en kjele og kok opp. Tilsett litt smør og hakket sjokolade. Ta kjelen av platen og avkjøl. Rør til den blir myk og blank. Fordel glasuren over kaken.
Du kan bruke hakket mørk eller hvit sjokolade til å pynte kaken med. Lenke til kake
Formkake
Glasur
Kaken passer veldig godt til kaffen og etter en bedre middag.
Du kan bruke hakket mørk eller hvit sjokolade til å pynte kaken med.