Oppskrift
Krydderkake
80 minutter Enkel 60 minutter
Beskrivelse
Oppskrift på krydderkake i brødform. Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
150 g
TINE® Meierismør
3 stk
egg
275 g
sukker
3 dl
TINE® Lettrømme 17 %
200 g
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
ingefær
2 ts
kanel
2 ts
nellik
125 g
korinter eller rosiner
2 ss
TINE® Meierismør til formene
Utstyr
2 brødformer à 1 liter
Slik gjør du
- 1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
- 3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.
Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.
En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.