Oppskrift

Italiensk pizzabunn

190 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

6 Porsjoner
6 dl
pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
gjær
2 dl
vann
3 ss
olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. 2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
  3. 3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
  4. 4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  5. 5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.

    Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.


Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.