Oppskrift
Grove havreboller
180 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Grove boller er et godt og smartere alternativ til sjokoladekaka!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
40 Porsjoner
150 g
TINE® Meierismør
1 dl
sukker
75 g
fersk gjær
4 dl
vann
4 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
6 dl
havregryn , lettkokt
14 dl
hvetemel
4 ts
kardemomme
2 stk
egg
Slik gjør du
- 1. Bland vannet med halvparten av mengden melk og tilsett havregryn. La svelle i 20 minutter. Smelt smør i en kjele og tilsett resten av melken. Vent til melkeblandingen er fingervarm før du smuldrer g jæren i blandingen og rører godt ut. Rør det sammen med havregrynene og tilsett kardemomme, sukker og alt melet ved unntak av en halv desiliter.
- 2. Elt deigen til den er fast og glatt (tilsett eventuelt det resterende melet, om nødvendig). Sett deigen til heving på et lunt sted i 60-90 min.
- 3. Når den er ferdig hevet del deigen i to og rull disse til en pølse og skjær de i 20 biter hver. Trill hver bit til en bolle. For å gjøre de ekstra gode og luftige sett dem til etterheving i ca. 45 min.
- 4. Sett ovnen på 250 °C.
- 5. Pensle bollene med pisket egg for å gi bollene en gyllen farge under steking. Stek dem på 250 °C, under og overvarme, i 10 min. Avkjøl på rist.
Visste du at boller ofte inneholder 20 % tilsatt sukker, disse har 13 %.