Oppskrift
Mr. Melks hotte chilikakao
10 minutter Enkel
Beskrivelse
Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Kakao
½ stk
vaniljestang
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1½ ss
kakao
1 ts
finhakket rød chili
½ dl
flytende honning
75 g
mørk sjokolade (70% kakao)
1 ss
sukker
Pynt (kan sløyfes)
1 ss
Grovhakket sjokolade
2 stk
hel rød chili
Slik gjør du
- 1. Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.
- 2. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
- 3. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
- 4. Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.
Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.
Pynt
Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold.