Oppskrift

Hot Cocoa Bomb

30 minutter medium
Beskrivelse
«Hot cocoa bomb» er en utrolig kul kakaobombe eller sjokoladebombe. Den forvandles til deilig varm sjokolade med marshmallows når du heller varm melk over.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

200 g
kokesjokolade eller sjokoladechips
3 ss
sjokoladepulver til sjokolademelk
3 ss
mini-marshmallows

Til servering

6 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett

Utstyr

Silikonformer med halvkuleformer, 7 cm i diameter.

Slik gjør du

  1. 1. Smelt sjokoladen i vannbad på lav varme.
  2. 2. Fordel sjokolade i formene og pensle dem slik at du får et tykt lag med sjokolade, og formene er helt dekket. Sett i fryseren til de er stive, ca. 10 minutter. Pensle på et nytt lag med sjokolade og sett kaldt igjen.
  3. 3. Løsne halvdelene forsiktig fra formen. Unngå å ta for mye på dem for da smelter de. Legg tre halvdeler på en fjøl, fyll hver med 1 ss sjokolademelkpulver og 1 ss mini-marshmallows.
    Pynt bombene med hvit sjokolade! Smelt hvit sjokolade i vannbad. Dypp en teskje nedi og ringle den hvite sjokoladen over halvdelene før du setter dem sammen.  Om du vil ha enda mer inni bombene kan også bruke finhakket/ revet sjokolade.
  4. 4. Smelt kanten på en av de ufylte halvdelene. Her kan du gni den forsiktig i en stekepanne på lav varme, eller bruke en varm skje. Sett denne på toppen av en av de fylte halvdelene slik at den blir forseglet. Sett i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
    Det er også mulig å gni smeltet sjokolade på kanten av halvdelen og presse dem sammen. Dette kan være vanskelig å få pent, men kan prøves om det er vanskelig å få til på andre måter. 
  5. 5. Varm opp melk til rett under kokepunktet. Legg en kakaobombe i et glass/kopp og hell over varm melk ved servering.
Laster ...