Oppskrift
Varm sjokolade på pinne
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Alle liker varm sjokolade! Dette er morsomme gaver, til store og små, som er lette å lage.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
10 Porsjoner
400 g
kokesjokolade
2 ss
TINE® Kremfløte , romtemperert
10 stk
ispinner eller skjeer
2 dl
marshmallows , mini
Til servering
2 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett
Slik gjør du
- 1. Del sjokolade i biter. Smelt sammen med fløte i en metall- eller glassbolle over vannbad. Den bør være stor nok til at det ikke kommer vann opp i bollen.
- 2. Fyll store isbitformer eller konfektformer med sjokoladen. Dryss over marshmallows. La stivne noe og stikk en ispinne eller treskje i hver.Du kan gjerne bruke halvparten mørk og halvparten lys eller hvit sjokolade. Smelt dem hver for seg, vend forsiktig sammen for et marmorert mønster og hell i formene.
- 3. Sett sjokoladen i kjøleskapet og la stivne.
- 4. Lag varm sjokolade ved å røre sjokoladepinnene rundt i oppvarmet melk slik at sjokoladen smelter og blander seg med melken.
Hver av sjokoladepinnene røres ut i en kopp varm melk. Du kan bruke både hel- og lettmelk og styrken på kakaoen justeres ved hvor mye melk du heller over.