Oppskrift

Spicy varm sjokolade

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Smaksrik sjokoladedrikk full av deilig krydder. Chili, kanel og ingefær gjør den hot og spicy.

Ingredienser

1 l
TINE® Lettmelk 0,5 % fett , eventuelt annen TINE® melk
1 stk
chili
1 stk
kanelstang
1 ts
revet fersk ingefær
100 g
mørk kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. 1. Ha melk, hel chili, hel kanel og revet ingefær i en kjele og kok opp under omrøring.

    Her er det viktig å bruke hel chili for å unngå at drikken blir for sterk.  Skal du lage færre porsjoner kan du dele chilien i to og bruke halve, men da bør hams og frø fjernes. 

  2. 2. Trekk kjelen til side og tilsett grovhakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen har smeltet inn i melken.
  3. 3. La sjokoladedrikken trekke i et par minutter slik at all den gode smaken fra krydderne kommer frem. Sil sjokoladedrikken før servering.

Om du ikke har fersk chili, kan du smake til med litt cayennepepper.