Oppskrift
Peanøtt- og sjokoladeskjeer
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
200 g
peanøttsmør
200 g
melkesjokolade
2 ss
hakkede polkagriser
12 stk
plast- eller treskjeer
Slik gjør du
- 1. Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.
Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.
- 2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
- 3. Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.
Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.
Knyt på et bånd og litt cellofan, og gi herligheten bort i gave.