Oppskrift
Sjokolade panna cotta med Kesam®
30 minutter medium
Beskrivelse
Panna cotta kan varieres i det uendelige. Så lenge det er en fløtepudding, kan det tilsettes det ene og det andre. Eksempelvis med sjokolade og Kesam. Nydelig!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Panna Cotta
5 plater
gelatin
100 g
mørk sjokolade
3 dl
TINE® Kremfløte
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
100 g
sukker
150 g
Kesam® Original
Pynt
8 stk
blåbær
4 ss
sjokolade (grovhakket)
Slik gjør du
- 1. Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 7 minutter til de er helt myke. I mellomtiden hakker du opp sjokolade.
- 2. Ha fløte i en kjele sammen melk og sukker, og la det hele koke opp. Tilsett sjokolade, og la dette smelte i fløten.
- 3. Ta kjelen av platen. Ta gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn én og én plate i melkeblandingen. La røren bli avkjølt.
- 4. Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør og pisk inn Kesam.
- 5. Fordel røren i porsjonsformer. Sett formene i kjøleskapet i minst fire timer, og helst over natten.
- 6. Pynt med blåbær og grovhakket sjokolade.
Pynt
Pakk formene med panna cottaen inn i plastfolie før du setter de i kjøleskapet, slik at de ikke tar smak av andre råvarer i skapet.