Oppskrift
Sjokolade- og kaffekrem
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
mørk sjokolade
6 dl
TINE® Kremfløte
2 ss
sukker
4 ss
sterk, kald kaffe (flytende)
100 g
valnøtter
1 ss
sukker
2 ss
honning
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.
- 2. Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
- 3. Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.
- 4. Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.
- 5. Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.