Oppskrift

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær

45 minutter Enkel
Beskrivelse
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Pannacotta

3 stk
gelatinplater
1 stk
vaniljestang
5 dl
TINE® Kremfløte
1 dl
sukker
1 stk
sitron

OVNSBAKTE BÆR

4 dl
bringebær
3 dl
bjørnebær
3 dl
blåbær
1 stk
vaniljestang
3 ss
sukker

Slik gjør du

  1. 1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut.
  2. 2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm opp i en gryte med fløte og sukker.
  3. 3. Kok fløteblandingen forsiktig på middels varme og rør til sukkeret er oppløst, ca. 1 minutt. Sett til side, fjern vaniljestang og rør inn gelatin.
  4. 4. Finriv skallet på sitron, press ut saften og ha alt i fløteblandingen. Hell i porsjonsglass, kopper eller former og sett kaldt til stivnet, ca. 4 timer.
  5. 5. Sett ovnen på 200 °C. Ha bær i en ildfast form. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha over i formen og dryss på sukker. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Rør forsiktig av og til. Avkjøl noe og server på toppen av panna cotta.

    Du kan bake epler, plommer og pærer på samme måte om du er mer glad i det. Skrell, fjern kjerner og del i biter.


Topp gjerne pannacottaen med friske bær i stedet for. Gelé eller saus av frukt og bær er også godt på toppen.

Laster ...