Oppskrift
Marte Knipe med kirsebærsaus
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Marte Knipe
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 dl
sagogryn
½ dl
rosiner
2 ss
sukker
½ dl
skåldede mandler
2 ts
dråper romessens
Rød saus
½ l
Piano® Bringebærsaus
Eller lag egen kirsebærsaus
300 g
fryste kirsebær
4 dl
vann
4 ss
sukker
2 ss
HOFF Potetmel
6 ss
vann til å røre ut potetmel
Dryss
1 dl
skåldede, grovhakkede mandler
Slik gjør du
- 1. Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
- 2. Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
- 3. Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
- 4. Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.
Kirsebærsaus
Ved servering
Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.