Oppskrift

Maple Panna Cotta

30 minutter Enkel
Beskrivelse
En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner

Panna Cotta

3 plater
gelatin
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
5 dl
TINE Yoghurt Vanilje
2 ss
lønnesirup eller annen god flytende sirup

Ved servering

2 dl
friske eller frosne bær
½ dl
hakkede valnøtter eller pistasjnøtter
2 ss
flytende honning eller lønnesirup
8 stk
melisseblader

Slik gjør du

  1. 1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. 2. Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.
  3. 3. Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.
  4. Ved servering

  5. 4. Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.

Bruk sandkakeformer for å gi desserten en ekstra fin form og topp det hele med friske bær og et mynte- eller sitronmelisseblad.

Laster ...