Oppskrift

Karamellaprikos med karamellkurv

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Lekker og utrolig enkel er denne karamelldesserten med aprikos og en festlig karamellkurv med krem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 l
Piano® Karamellpudding
1 boks
hermetiske aprikos

Karamellkurv/flarn

50 g
TINE® Meierismør
50 g
melis
3 ss
hvetemel
2 ss
flytende glukose (kjøpes på apotek) ev. honning

Pynt

3 dl
TINE® Kremfløte
1 ss
sukker
2 ss
karamellsaus

Sukkerspinn

100 g
sukker

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.
  2. 2. Skjær puddingen i tykke skiver, lag deretter terninger etter ønsket størrelse. Anrett terningene på tallerken.
  3. 3. Legg en halv, avrent aprikos oppå hver terning. Fest den eventuelt med en tannpirker.
  4. Karamellkurv/flarn

  5. 4. Rør romtemperert smør sammen med melis, hvetemel og glukose til en deig. Trill små kuler og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Stek dem gylne i ovnen på 160 °C i 3 - 5 minutter. Avkjøl de litt.
  6. 5. Legg dem over bunnen på en kopp mens de ennå er myke, slik at de får en fin form. De kan eventuelt også avkjøles som de er og brukes som flarn.
  7. Pynt

  8. 6. Visp kremfløten med litt sukker. Sett karamellkurven ved siden av karamellpuddingen på tallerkenen og fyll den med litt krem. Pynt med litt ferdig karamellsaus på tallerkenen. Du kan eventuelt lage karamellsausen selv ved å smelte litt sukker i en kjele eller panne.
  9. Sukkerspinn

  10. 7. Smelt sukker i en kjele til det er gyllent. Ikke rør for mye i sukkeret før det har smeltet. Avkjøl litt. Bruk rørespade og ta smeltet sukker opp av kjelen og lag sirkler eller strimler med sukkeret på bakepapir.
  11. 8. Sukkerspinn-spiral lager du ved at du lar sukkeret bli litt avkjølt og tykt. Trekk sukkeret rundt skaftet på en rørespade eller slipejern, og drei rundt slik at sukkeret former seg som en spiral. La den gli av skaftet, og du har en fin sukkerspiral.

Vil du gjøre desserten ekstra festfin, kan du lage sukkerspinn til dekor.